7 dagen per week geopend

Over ons

De Vries XL Tuinmeubelen is er zowel voor particuliere als voor de zakelijke markt. Wij hebben bijna 80 jaar ervaring in deze branche en hebben al voor vele bedrijven hun terras wensen tot een succes gebracht. Mede door een ijzersterk team aan experts.

De Vries XL Zakelijk

De Vries XL zakelijk richt zich volledig op de zakelijke markt, zowel voor particuliere als voor zakelijke klanten. Wij creëren samen met onze klanten een terras, dit willen we tot in details nauwkeurig uitvoeren. Daarom hebben we eerst een introductiegesprek over wat allemaal van belang kan zijn in de keuze van de tuinmeubelen. Vervolgens maken we een duidelijke selectie van alle wensen en behoeften. Na deze selectie kunnen we een schifting maken, welke tuinmeubelen binnen deze verlangen behoren. Uiteindelijk kunnen we dit voorschotelen aan de klant en naar het eindresultaat toewerken.

Onze experts staan elke werkdag klaar voor al uw vragen, in het bijzonder de collega’s van de zakelijke kant. In onze 3.000 vierkante meter grote Experience Store kunt u onze tuinmeubelen bewonderen en proefzitten. Met onze ruime aanbod van circa 5.000 artikelen is bijna alles mogelijk.

Tenslotte bieden wij de best denkbare service, dit doen we door de klanten in het hele proces volledig te ontlasten!

Voorgevel de Vries XL Tuinmeubelen
Interieur de Vries XL Tuinmeubelen
 • 1946

  Het echtpaar Aaltje en Harmannus de Vries zijn op 1 januari 1946 begonnen met een winkel aan huis in de Heerestraat in Roden.

  Hermannus was van oorsprong een timmerman en zijn vrouw runde de winkel en het huishouden.

  De vrouw van Harmannus begon met het verkopen van potten en pannen, hierna werd de collectie steeds uitgebreider. Dit heeft het echtpaar zo’n 24 jaren in stand gehouden.

 • 1970

  Nadat de ouders van Geert de Vries de winkel in 1946 hadden opgestart namen Geert en Tineke de winkel in het jaar 1970 over.

  Geert en Tineke hadden het assortiment verbreed met verschillende soort artikelen. Eén van deze artikelen zijn schaatsen, die we nu nog steeds in de winter verkopen.

  Geert de Vries staat bekend als de schaatsenexpert van Roden en omstreken. Geert en Jan slijpen in de wintertijden nog altijd schaatsen. Het assortiment werd niet alleen verrijkt met schaatsen, maar ook meer feestartikelen, juwelen, kerstartikelen en allerlei bladen.

 • 2002

  In 1970 werden tuinmeubelen al voorzichtig geïntroduceerd aan de klanten van het warenhuis.

  In de loop van de jaren kwam er steeds meer vraag naar tuinmeubelen, evenzeer nam de vraag naar huishoudelijke artikelen af.

  In 2002 werd er door Geert en Tineke besloten om een tweede zaak te openen en daar alleen tuinmeubelen te verkopen.

 • 2012

  In de tussentijd namen de webshops de klanten van de warenhuizen over en verdwenen ze langzamerhand. De omzet daalde dusdanig dat een fysieke winkel niet meer uit kon.

  Onderhand werd het drukker en drukker in de tweede winkel waar tuinmeubelen verkocht werden. In tussentijd werd het warenhuis in 2008 opgeheven, kortom te veel concurrentie.

  Tussen 2008 en 2012 werden er nog steeds tuinmeubelen verkocht in de winkel aan de Kanaalstraat. Tot dat De Vries de kans kreeg om in 2012 naar een pand aan de Gedempte Haven te gaan. In dit pand zitten we vandaag de dag nog steeds.

 • 2022

  We hebben een fantastische ontwikkeling doorgemaakt als er wordt terug gekeken op de eerste winkel met tuinmeubelen. In deze winkel hadden we een paar merken en anno 2022 hebben we tientallen merken.

  Daarnaast hebben we meerdere magazijnen om onze voorraden kwijt te kunnen. Daar komt bij dat we een Experience Store van ongeveer 3.000 m2 hebben, waar alle tuinmeubelen prachtig naar voren komen. Het is een echte belevenis in onze winkel.

  Daarenboven zijn wij de grootste tuinmeubelen aanbieder van Noord-Nederland met maar liefst meer dan 75 jaar ervaring binnen de sector. Binnen onze collecties bevinden zich de laatste trends en hebben we allerlei verschillende tuinmeubelen voor verscheidende smaken.

Waarom kiezen voor de Vries XL?

 • Deskundig advies
 • 3000m² showroom in Roden
 • Eigen transport
 • Klanten geven ons een 9.8/10

Meer over de Vries XL

Bekijk een video van onze Experience store

Team de Vries XL zakelijk

Onze verkoopadviseus helpen u graag mee om de juiste keuzes te maken.

Marc Post
Verkoopadviseur zakelijk
Finn van der Wal
Finn Van der Wal
Verkoopadviseur zakelijk
Marco Rellum
Marco Rellum
Verkoopadviseur zakelijk